Drømmejobb i sikte

Moving Mamas ble intervjuet av USBL magasinet

Hei, og velkommen til oss! Det mangler ikke på smil og varme når Moving Mamas åpner dørene for besøk i lokalene på Økern i Oslo. Avdelingsleder i Hovinbyen, Fatima Ashoor, og Ghada Dawood, som jobber med Moving Mamas Academy, forteller ivrig hvordan de havnet nettopp her. 

– Jeg kommer opprinnelig fra Qatar, er utdannet og har jobbet innen administrasjon i hjemlandet mitt. Dette er min første jobb i Norge. Jeg fikk praksisplass hos Moving Mamas mens jeg var under norskopplæring, og så har jeg bare steget i gradene til jeg fikk fast jobb. Jeg har bodd i Norge i sju år, og er blitt mye tryggere og har lært meg det norske språket gjennom jobben. Nå er det faktisk lettere for meg å snakke norsk enn engelsk, sier Ashoor og ler. 

Les hele intervjuet her: Drømmejobb i sikte

Tekst: Gry Hartvigsen  Foto: Anne Elisabeth Næss for USBL Magasinet

Finalist årets sosiale entreprenør – FERD Sosial entreprenører

Moving Mamas er en sosial entreprenør som skaper muligheter for og med innvandrerkvinner. Gjennom et eget akademi, produksjon av egne produkter og kommersielle tjenester er selskapets mål å få flere innvandrerkvinner i arbeidsliv og entreprenørskap. Juryen begrunner Moving Mamas nominering med at selskapet gir kvinner som ofte faller utenfor arbeidslivet verdighet gjennom arbeid og en mulighet til å tjene egne penger.

– Når en Mama kommer i jobb, skapes store ringvirkninger for både kvinnene og deres familier. Selskapet har en god løsning på en stor samfunnsutfordring og viser at personer med flerkulturell kompetanse er verdifulle ressurser i samfunnet, sier Andresen.

Moving Mamas er en av disse tre som blir årets sosiale entreprenør 2019

Pitstop, iMal og Moving Mamas er sosiale entreprenører med ulike historier, ulike produkter og ulike løsninger. Fellesnevneren er at de har utviklet en ny og god løsning på en sosial utfordring i Norge, og de er finalistene til Årets Sosiale Entreprenør 2019!

– Årets tre finalister representerer på mange måter bredden innen sosialt entreprenørskap i Norge. De forebygger utenforskap blant viktige målgrupper som barn, unge og innvandrerkvinner, og har innovative løsninger både på individ- og systemnivå, forteller Johan H. Andresen, eier og styreleder i Ferd.

Johan H. Andresen har ledet juryens arbeid med å dele ut prisen, og ser frem til prisutdelingen. Årets jury har bestått av representanter fra SoCentral, Ashoka, Reach for Change, Tøyen Unlimited, Innovasjon Norge, Kronprinsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører. Alle aktørene har lang og bred erfaring fra feltet og jobber aktivt for at flere sosiale entreprenører skal lykkes.

Juryen har totalt fremmet 20 kandidater til prisen. I tillegg til heder og ære får vinneren en halv million kroner, mens de to øvrige finalistene mottar 50.000 kroner. Prisen deles ut på SosEntKonferansen på Vulkan i Oslo 27. november 2019.

Les hele saken her

Moving Mamas er nominert til årets sosiale entreprenør sammen med andre 19 selskapene!

Årets Sosiale Entreprenør tildeles et selskap som har et særskilt stort potensiale til å løse sosiale utfordringer i samfunnet.

Hedersprisen Årets Sosiale Entreprenør tildeles selskaper med innovative og gode løsninger på sosiale utfordringer. Årets pris deles ut på SosEntKonferansen på Vulkan Arena i Oslo 27. november 2019.

– Denne prisen betyr noe ekstra spesielt i år. På de ti årene vi har delt ut prisen har det aldri vært et så bredt felt av nominerte med løsninger som allerede gjør en forskjell. Det er veldig gledelig å se stadig flere modne selskaper og konsepter, sier Johan H. Andresen, juryformann, eier og styreleder i Ferd.

Les hele saken her.

Moving Mamas pynter opp Bergen og Bjørvika!

I fjor bestilte vår samarbeidspartner Deloitte 17 puter i deres fargedesign til å pynte opp kontorene sine i Bjørvika og Bergen som de ble veldig fornøyde med.

Deloittes kontorer i MCB, ved Iark. Bilder av Niklas Hart lowres

 

I år har de bestilt 50 nye puter. På disse putene hadde vi ca en måneds leveringstid siden vi bestilte spesialstoff.

Deloitte Bjørvika. Bilder kunder

 

Vi får gode tilbakemeldinger fra ansatte, som er glade for å få litt farge inn på kontoret. Tusen takk for god jobb!, sier Siri Wøien i Deliotte.

 

Kunne du tenke deg spesialsydde puter til dine kontorlokaler? Vi kan hjelpe deg. Ta kontakt med oss, så kan vi ta en prat.

 

Dette er historien bak Moving Mamas

Møt Gründer-Mama Kirstine Holst Jansen

Kirstine Holst Jansen vokste opp i Skien og bodde mange år i Porsgrunn etter studier og utenlandsopphold, før hun endte fast i Oslo i 2014. Hun er mor til to flotte barn – én gründer og én student – og er veldig glad for sin fine mann, som heier på alt hun gjør på jobb. Med siviløkonomutdannelse fra NHH fikk hun en generell utdannelse som kunne brukes til mye forskjellig. Hun begynte i Statoil, og har vært innom mange ulike steder – både store og små siden den gang.

 • Jobbene mine har ofte vært å sette i gang nye ting, å jobbe internasjonalt eller med ulike kulturer. Jeg ble tidlig interessert i bedrifters samfunnsansvar, og at man må gjøre mer enn å bare tjene mest mulig penger for eieren. Trippel bunnlinje – PPP: People, Planet, Profit – er en god huskeregel i business!

 

 • Hvorfor startet du Moving Mamas?
 • Da jeg flyttet til Oslo var det blanke ark både på grunn av ny by, og fordi jeg sluttet som CFO i Kebony; en morsom gründerbedrift som bruker egenutviklet teknologi til grønn impregnering av tre. Jeg ville gjerne drive med noe meningsfullt, og var ikke så redd for å prøve meg som gründer igjen – og heller ikke så redd for å feile.

Det er mange grupper som står utenfor arbeidslivet. En viktig gruppe Holst Jansen kunne identifisere seg med var kvinner som også er mødre, som er nye i Norge og ikke kjenner systemet og kodene her, og heller ikke har den utdanningen eller det nettverket som er så viktig for å få sin første jobb.

 • Der tenkte jeg at jeg kunne bidra med noe ganske raskt. Jeg kunne bidra med noe annet, og noe mer enn det for eksempel Nav kan stille opp med.

I starten kom hun i kontakt med Mamas gjennom nettverk, word-of-mouth og enkelthenvendelser. Nå er det også Voksenopplæringen og bydelene og Nav som kontakter Moving Mamas, samt kvinner som selv har hørt om Moving Mamas gjennom sine nettverk.

 • Hvilken samfunnsverdi skaper Moving Mamas?
 • For samfunnet er det en verdi at vi alle kommer med i innenforskapet og kan skape egne gode liv, og ikke blir værende i utenforskapet, der det ender med større ulikheter og negative sosiale effekter for mange.

Likevel mener gründer-Mamaen at det viktigste Moving Mamas gir, er det løftet som hver enkelt kvinne kan få for seg og sin familie. Ved å få språktrening, arbeidstrening, deltidsjobb, nettverk og ikke minst selvtillit gjennom at mange tror på deg og støtter deg.

 • En kvinne som får inntekt gir enorme ringvirkninger for familie og samfunn.

 

 • Hva er det beste med å jobbe med Moving Mamas?

 

 • Det er helt klart å se at den fine gjengen av supre kvinner – og en mann! – fra mange ulike land, kulturer, religioner og aldre – at vi klarer å samarbeide og skape noe sammen som løfter oss nærmere våre individuelle mål, og Moving Mamas sine mål. Og at vi har det moro og hyggelig på jobb.

Etter Mamaene, er det kundene som er det beste, ifølge Holst Jansen. Bedriftskunder som åpner dørene for dem ved å leie inn Mamas, eller kjøpe tjenester og produkter. Til nå har Moving Mamas samarbeidet med store bedrifter som bl.a. PrincessGruppen, Flytoget, Deloitte og Sodexo, og mindre bedrifter som det norske kvalitetsmerket Stories by Kine, og Luado – et norsk gründerselskap som formidler småjobber i det private markedet.

 • Og selvfølgelig de mange privatkundene som også heier på oss og kjøper våre redesign-produkter! Vi har mange støttespillere og samarbeidspartnere, og vi kunne ikke lykkes med dette uten gode samarbeid i både privat og offentlig sektor.

 

Målet til Moving Mamas er å bevise at innvandrerkvinner både kan og vil – og at de kan skape bærekraftige arbeidsplasser som ivaretar både People, Planet og Profit.

 

 • At vi har fått besøk av integreringsministeren to ganger og blitt invitert til innspillsmøte hos arbeidsministeren, er en veldig viktig anerkjennelse både for meg som gründer og alle mine flinke Mamas.

 

Pages:1234»