Møt den lille “RE-Fabrikken på Hadeland”

Møt den lille «RE-Fabrikken på Hadeland» som holder på å etablere seg midt i hjertet av Fjordlandsbyen Jevnaker. RE-fabrikken er et nytt og spennende samarbeid bestående av Moving Mamas, Jevnaker Kommune, NAV Jevnaker, SpareBank 1-stiftelsen og Recouture. 

Sammen skal vi dele vår lidenskap, lære og inspireres av hverandre og tilby både reparasjon, redesign og småskala produksjoner basert på gjenbruk.

Mauro Ripi fra symaskinprodusenten Amatec deler sin entusiasme; «Enda en systue som bygges med topputstyr fra Amatec og enda en milepæl i min tid i sømbransjen. I begynnelsen av karrieren så jeg at mange systuer i distriktene måtte stenge dørene, men nå ser man endelig en positiv endring. Det varmer hjertet til en som elsker Distrikts-Norge og det er helt fantastisk!»

SpareBank 1-stiftelsen v/ Bjørn Haugen Morstad er svært stolte over å kunne støtte kjøp av symaskiner slik at Moving Mamas kan utvikle seg i takt med sine kunder.

Moving Mamas er en sosial entreprenør som jobber for å inkludere og integrere innvandrerkvinner i det norske samfunnet og i arbeidslivet. «Vi er en trygg læringsarena, en skole rigget som en arbeidsplass. Ambisjonen er at vi sammen skal få til bærekraft i alle ledd, både for mennesker samfunn og miljø. I tillegg til gjenbruk og redesign av tekstiler, vil dette samarbeidet bidra til å sikre at innvandrerkvinner får en verdig yrkesmulighet og at MM kan fortsette arbeidet med å redusere utenforskapet. MM er ydmyke og takknemlige for denne muligheten og gleder oss til å sette i gang arbeidet med Hilde Hoff Nordskar i Recouture

Recouture brenner for å skape unike plagg basert på ressurser som allerede finnes hvor håndverkstradisjoner fra fortiden møter fremtidens produkter. «Jeg er utrolig stolt over å ha inngått samarbeid med Moving Mamas. Sammen ønsker vi å utfordre lineære løsninger og ved hjelp av innovasjon, automatiseringer og samarbeid vil vi skape et sirkulært, bærekraftig og konkurransedyktig system for fremtiden.»

Stor takk til Eirik Tetlie som bidrar til at vi kommer på plass i nye lokaler. 

Share this post