Trygg bro gir jobb til flere innvandrerkvinner

For første gang settes det av en egen post på statsbudsjettet til sosiale entreprenører. 10 millioner friske kroner skal gå til å skape en trygg bro over i arbeidslivet for innvandrerkvinner i hele landet.

– Det kan være demoraliserende ikke å kunne snakke norsk, mangle de nødvendige papirene og stå utenfor arbeidslivet. Men når innvandrerkvinner ser hva jeg har oppnådd og fått til, blir de trygge og motiverte. De stoler på meg, sier Fatima Ashoor til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Fra venstre til høyre. HR-direktør Elise Langerød i Qvartz, Rajdeep Kaur Grewal, Ansvar Spiserom tjenester Moving Mamas, integreringsminister Jan Tore Sanner, Ruun Hussein Abdi og Fatima Ashoor Ansvarlig leder avdeling Hasle Moving Mamas.

Full studiekompetanse

I 2012 kom Fatima som flyktning fra Somalia til Norge. Nå har hun fått studiekompetanse og er i full jobb for den sosiale entreprenøren Moving Mamas.

Fatima har vært med siden oppstarten i 2015 og er nå avdelingsleder for prosjektet på Hasle i Oslo. Jobben består av blant annet administrasjon, regnskap og språkpraksis for andre innvandrerkvinner.

– Jeg ser selv verdien av det jeg har gjort og hvor mye det betyr for andre innvandrerkvinner som er i samme situasjon som det jeg var. Det er veldig inspirerende, sier Fatima Ashoor, som sikter enda høyere med planen om en økonomiutdannelse.

Begeistret statsråd

I lokalene til konsulentselskapet og samarbeidsbedriften Qvartz er seksbarnsmoren Ruun Hussein Abdi og firebarnsmoren Rajdeep Kaur Grewal, opprinnelig fra Somalia og India, et vellykket resultat av arbeidsformidleren Moving Mamas. Det gjør integreringsminister Jan Tore Sanner (H) begeistret.

Integreringsminister Jan Tore Sanner og Ruun Hussein Abdi fra Moving Mamas

 

– Disse flotte kvinnene har en lang historie bak seg og er gode forbilder. De viser en utrolig vilje til å stå på og har en høy arbeidsmoral. Virkelig imponerende, sier Høyre-statsråden til ANB.

 

Les hele saken her

Share this postLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.